HUGHIE de Eugene O’Neill

0

La 50 de ani de carieră, Alexa Visarion își face debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră în țara noastră: „HUGHIE” de Eugene O’Neill.

Întâlnirea dintre generații i-a adus față în față pe Alexa Visarion cu Richard Bovnoczki și Andrei Seușan.”Hughie” de Eugene O’Neill, regia: ALEXA VISARION, cu Richard Bovnoczki ,Andrei Seuşan şi Alexandra Stroe/Tatiana Grigorescu.

Hughie are un mesaj scurt, dar extrem de concentrat. Un singur act, două personaje, aproape un monolog. „Viața e moartea când vrea să se dea mare”, zice la un moment dat Erie, personajul principal desenat super-credibil de Richard Bovnoczki. Nu vă zicem mai mult.

Doar despre piesă, un pic. Scrisă cam în aceeași perioadă cu „Un tramvai numit dorință”, „Hughie” trebuia să fie prima dintr-o serie de 8 piese într-un act în care un personaj să povestească altuia despre cineva care a murit. O’Neill n-a văzut „Hughie” pusă în scenă.  Premiera a avut loc în ’53, la 5 ani de la moartea dramaturgului, mai întâi în Suedia și apoi, imediat la New York. Dar tot așa s-a întâmplat și cu „Lungul drum…” Ba chiar și unul dintre premiile Pulitzer le-a primit postum (a primit 4 premii Pulitzer și un Nobel pentru literatură).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here